4 – daagse stedentrip Berlijn.

Berlijn, een fascinerende stad, die u zeker moet bezoeken.
De Duitse hoofdstad is contrastrijk. Dit wordt vooral veroorzaakt door het grote keerpunt in de geschiedenis van Berlijn nl. de val van de Berlijnse Muur. De bewogen geschiedenis van Berlijn wordt weergegeven op talloze gedenkplaatsen. Op veel plaatsen heeft Berlijn een metamorfose ondergaan. Wat te denken van het geheel nieuw gebouwde centrum, de Potsdamer Platz, met futuristische gebouwen en moderne architectuur. Daarnaast zijn vele historische gebouwen gerestaureerd en zijn de herinneringen aan Oost-Berlijn nog steeds tastbaar.

Nederlandstalige gidsen nemen u mee langs de meest interessante bezienswaardigheden van Berlijn en tonen u de ingrijpende veranderingen, die deze dynamische en multiculturele stad sinds de eenwording heeft ondergaan. Tijdens deze reis proberen wij u al deze veranderingen zo goed mogelijk te laten zien. Het Mauerpark, de Potsdamer Platz, de Kurfürstendamm zijn elementen die niet zullen ontbreken. En we bekijken Berlijn vanaf het water, tijdens een boottocht over de rivier de Spree. Naast Berlijn maken we natuurlijk ook tijd vrij om de residentiestad Potsdam te bezoeken. Hier zien we een aantal prachtige kastelen en zelfs een Hollandse wijk! Deze reis staat geheel in het teken van uw bezoek aan de wereldstad Berlijn. U leert tijdens deze reis Berlijn kennen.

Hotel:               IBIS Hotel City West
Adres:              Brandenburgische Strasze 11, Berlijn
Website:          IBIS Hotel City West

Het volledige reisprogramma treft u hier aan.

Inclusief:
♦  Vervoer vanaf onze centrale opstapplaats in Soerendonk;
♦  Gratis parkeren bij de centrale opstapplaats;
♦  Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur
♦  Nederlandstalige reisleiding in Berlijn en Potsdam.
♦  3 nachten verblijf in IBIS Hotel City West, Berlijn;
♦  Verzorging op basis van logies, ontbijt;
♦  Afscheidsdiner in Partycentrum Antoine in Soerendonk
♦  Alle genoemde excursies en entreegelden (zie het dagprogramma )

 Exclusief:
♦  De maaltijden in Berlijn, deze kunt u vooraf bijboeken.
♦  Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.
Verzekeringen, deze kunt u wel via Country Travel afsluiten:
♦  Annuleringsverzekering 6,9%
♦  reisverzekering € 2,50 per dag.

Minimum aantal deelnemers: 30
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.

Dagprogramma stedentrip Berlijn

Dag 1, heenreis Berlijn.
Vanuit onze centrale opstapplaats in Soerendonk, waar we eerst genieten van koffie met Limburgse vlaai, rijden we, met voldoende rustpauzes, naar de Duitse hoofdstad Berlijn. Daar aangekomen checken we in bij ons hotel en gaan we genieten van een heerlijk diner (excl.).

Dag 2, Berlijn.
Uitgerust van de reis gaan we, onder begeleiding van een ervaren Nederlandstalige gids Berlijn verkennen. We komen o.a. bij de Kurfürstendamm, de Berlijnse Muur en Checkpoint Charlie. Na de gezamenlijke lunch (excl.) heeft u de middag ter vrije besteding. We verzamelen weer voor het diner(excl.) waarna we een avondtour gaan maken.

Dag 3, Potsdam en Berlijn
Vandaag bezoeken we een voorstad van Berlijn nl. Potsdam. Een beeldbepalend gebouw is het Schloss Sanssouci, het prachtige slot van Frederik de Grote. Daarnaast kent men ook een zgn. Holländisches Viertel’, met typisch Nederlandse huisjes. Na de gezamenlijke lunch (excl.) rijden we terug naar Berlijn waar we een boottocht (incl.) over de Spree maken. Aan dit water liggen zowel het historische als het geografische centrum. Na de boottocht genieten we weer van een heerlijk diner (excl.).

Dag 4, terugreis Berlijn.
Van uit Berlijn rijden we, via de Duitse snelwegen en met voldoende pauzes weer richting Nederland. In Soerendonk genieten we onder het genot van een heerlijk diner (inclusief) na van deze reis naar de wereldstad Berlijn.


Voor het downloaden en printen van deze reis
click op het logo hieronder