10-daagse excursiereis naar het prachtige Karinthië in Oostenrijk.

Deze excursiereis gaat naar een van de mooiste streken van Oostenrijk nl. het land met de vele meren en de meeste zonuren, Karinthië. Tijdens deze reis krijgt u een grote variatie aan natuurschoon te zien, gemixt met bijzondere plaatsen en andere bezienswaardigheden. Zo brengt u o.a. een bezoek aan de Großglockner – Hochalmstraße met de gletsjer en het mooie stadje Heiligenblut, maar gaat u ook met een tandradbaan naar ruim 2.200 meter hoogte.

Alle in het reisprogramma opgenomen excursies zij in de prijs inbegrepen.
Bijbetaling voor de excursies en entreegelden tijdens de reis is dus niet aan de orde.

Tijdstip:
Hotel:              Erlebnis Hotel Mölltal
Adres:             Untergratschach 11, 9821 Obervellach
Website:         www.erlebnishotel.at

Het volledige programma treft u hier aan.
Deze 10-daagse reis kunnen wij u aanbieden voor:
2 – persoonskamer:                          €                p.p.
1 – persoonskamer toeslag van:     €                p.p.

Inclusief:
♦  Koffie met vlaai in onze centrale opstapplaats Partycentrum Antoine in Soerendonk;
♦  Vervoer vanaf onze centrale opstapplaats in Soerendonk;
♦  
Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur/reisleider;
♦  Overnachting op heenreis in Best Western Hotel Dasing;
♦  7 nachten verblijf in Erlebnis Hotel Mölltal in Obervellach;
♦  Overnachting op de terugreis in Hotel Bergwirt in Herrieden;
♦  Verzorging op basis van halfpension (Logies, ontbijt en diner);
♦  Afscheidsdiner in Partycentrum Antoine in Soerendonk;
♦  Alle genoemde excursies en entreegelden (zie het dagprogramma);
♦  Op diverse avonden entertainment vanuit het hotel. 

Exclusief:
Verzekeringen, deze kunt u wel via Country Travel afsluiten:
♦  Annuleringsverzekering 6,8%;
♦  Reisverzekering € 2,50 per dag;
♦  De niet vermelde maaltijden;
♦  Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d. 

Welke excursies en entreegelden zijn in de prijs inbegrepen:
♦  Bezichtiging Burcht Hohenwerfen;
♦  Boemeltrein naar Almgasthof Himmelbauer en Raggaschlucht;
♦  Treinrit Mallnitz-Böckstein;
♦  Bezoek aan de Großglockner – Hochalmstraße;
♦  Bezoek aan de Großglockner – Gletsjerbaan;
♦  Bezoek aan de Uitzichttoren Keutschach;
♦  Bezoek aan de Malta Hochalmstrasse;
♦  Bezoek aan het Porsche Museum Gmünd;
♦  Bezoek aan de Mautturm en Kristalausstellung in Winklern;
♦  Treinrit met de Kreuzeck Tandradbaan;
♦  Boottocht op de Ossiachersee;
♦  Bezoek aan de Nockalmstrasse.              

Minimum aantal deelnemers: 30
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.

 

Voor het downloaden of printen van deze reis
click op het logo hieronder.

10-daagse excursiereis naar het prachtige Karinthië in Oostenrijk.

Dag 1, heenreis
Op de centrale opstapplaats wordt u ontvangen met een kopje koffie met vlaai. Als iedereen aanwezig is, rijden we, met voldoende pauzes, naar het overnachtinghotel in Duitsland waar we ook dineren.

Dag 2, Obervelalch
Na het ontbijt rijden we verder richting Oostenrijk. In Werfen bezoeken we Burcht Hohenwerfen. Naast een rondleiding genieten we daar van een lunch. De entree en lunch zijn inclusief. Na het bezoek rijden we verder door de Alpen naar Erlebnis Hotel Mölltal in Obervellach

Dag 3, Boemeltreinrit en Raggaschlucht
Na de reis vanuit Nederland doen we het deze dag rustig aan. We vertrekken met de boemeltrein naar het op 1.281 meter hoogte gelegen Almgasthof “Himmelbauer“. We genieten daar van het prachtige uitzicht over het Mölltal en de wandelmogelijkheden. Bovendien laten we ons de Kärtner Brettljause (lunch) heel goed smaken. Na de lunch bezoeken we de goed toegankelijke Raggaschlucht met mooie waterval.
Zowel de treinrit als de lunch zijn inclusief.   

Dag 4, Großglockner – Hochalmstraße
Bezoek aan de Großglockner r via de autotrein Mallnitz – Böckstein naar Bad Gastein. Het oprijden naar de Großglockner is vanuit het Noorden het mooiste. Vandaar via de Großglockner – Hochalmstraße naar de Franz Josef Höhe waar u een fantastisch uitzicht heeft over de gletsjer. Een bezoek aan de gletsjer met de gletsjerbaan wordt het hoogtepunt van deze dag. De treinrit en de entreegelden voor de Großglockner – Hochalmstraße zijn inclusief. Na het bezoek aan de gletsjer rijden we via Heiligenblut, Groszkirchheim en Winkelrn terug naar Obervellach.

Dag 5, Wörthersee, Keutschach en Velden
Vandaag staat de Wörthersee het grootste meer van Karinthië. We beginnen het bezoek aan de Wörthersee met een bezoek aan de 70 meter hoge uitzichttoren de Pyramidenkogel in Keutschach, waar u met een lift naar boven kunt en daar een prachtig uitzicht heeft over de Wörthersee en zijn omgeving (entree is inclusief). Bekomen van het prachtige uitzicht rijden we naar het plaatsje Maria Wörth voor een bezoek aan o.a. de Stiftskirche.  Vervolgens maken we via Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië een rondrit rond de Wörthersee, met als eindpunt het mondaine stadje Velden. Via de Afritzersee en Millstatt keren we terug naar ons hotel.

Dag 6, Malta Hochalmstrasse en Gmünd
We rijden via Spittal naar Gmünd (kunstenaarsstad) waar we het Porschemuseum bezoeken. Hierna bezoeken we de Malta Hochalmstrasse met zijn vele watervallen. Op diverse plaatsen krijgt u de gelegenheid om het natuurschoon te bewonderen. Aan het einde van het dal vinden we de stuwdam de Kölnbreinsperre. Rondom het stuwmeer ligt een adembenemend wandelpad dat voor iedereen te doen is. Het pad eindigt bij een mooie waterval.  Hierna vertrekken we weer richting Obervellach. De entreekosten zijn allemaal inbegrepen.

Dag 7, Winklern en Reiseck Bergbahn
Vandaag gaan we naar grotere hoogten. Eerst bestijgen we de Mautturm in Winklern waar we het bergkristal kunnen bewonderen. Met de Reisseck Tandradbaan (Europa’s hoogste smalspoorbaan) stijgen we met stijgingspercentages tot 82 % naar een hoogte van 2.200 m. Alle entreeprijzen zijn inclusief. Na het bezoek aan Reisseck rijden we weer naar het hotel in Obervellach.

Dag 8, Ossiachersee en Nockalmstrasze
Op deze laatste dag in Karinthië bezoeken we de Ossiachersee en zijn omgeving. Vanuit Annenheim varen we met een schip (vaarprijs inclusief) naar Ossiach.  In Ossiach heeft u de gelegenheid voor de lunch en u kunt de Stiftskirche bezoeken. Hierna rijden we door voor een prachtige rit over de Nockalmstrasze waarna we via de Milstättersee weer naar Obervellach rijden

Dag 9, terugreis en Rothenburg ob der Tauber
Helaas moeten we Karinthië weer gaan verlaten. Via Salzburg rijden we, met voldoende pauzes, naar ons overnachtinghotel in de omgeving van Würzburg. Indien we nog voldoende tijd hebben brengen we nog een bezoek aan Rothenburg ob der Tauber waar het gehele jaar door Kerstwinkels zijn.

Dag 10, terugreis
Na het ontbijt rijden we verder richting Partycentrum Antoine in Soerendonk, waar we onder het genot van een heerlijk diner, nog na kunnen genieten van deze fantastische reis.