8 - daagse excursie reis naar Dresden en Krakau.

Dresden wordt ook wel ‘het Florence aan de Elbe’ genoemd. De oude binnenstad oftewel de Altstadt staat vol met prachtige geheel gerestaureerde bouwwerken zoals o.a. de Frauenkirche, de Semper Opera en de Dresdener Zwinger. Maar ook het natuurschoon wordt met het bezoek aan de Bastei niet vergeten.

De steden Wroclaw, Katowice en Krakow staan in Polen centraal tijdens deze excursiereis. Steden met vele bezienswaardigheden daterend uit een ver verleden. Maar wat we zeker niet zullen vergeten is een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Ook de zoutmijn van Wieliczka kunt u tijdens deze reis bewonderen.

Tijdstip:                 5 t/m 12 september 2020
Hotels:                   Frauenstein in Duitsland
En                           Wroclaw en Katowice in Polen

Deze 8-daagse reis kunnen wij u aanbieden voor:

2 – persoonskamer:                          €  699,00 p.p.
1 – persoonskamer toeslag van:     €  133,00 p.p.

Inclusief:
♦  Vervoer vanaf de centrale opstapplaats Soerendonk;
♦  Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur/reisleider;
♦  3 nachten verblijf in Hotel Gasthof zum Fürstenthal, Frauenstein
♦  1 nacht verblijf in Novotel Wraclow City, Wroclaw
♦  3 nachten verblijf in Novotel Katowice Centrum, Katowice,
♦  Alle genoemde excursies en entreegelden (zie het dagprogramma);
♦  Verzorging op basis van half pension vanaf het diner op zaterdag
5 september t/m
het ontbijt op zaterdag 12 september;
♦  Afscheidsdiner in Partycentrum Antoine in Soerendonk;

Exclusief:
Verzekeringen, deze kunt u wel via Country Travel afsluiten:
♦    Annuleringsverzekering 7,4% ;
♦   
Reisverzekering € 2,50 per dag;
♦   
De niet vermelde maaltijden;
♦   
Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.

Welke excursies en entreegelden zijn in de prijs inbegrepen:
♦ 
Stadswandeling met gids in Dresden;
♦  Bezoek aan de Bastei, de rotsformatie in Saksisch Zwitserland
♦  Bezoek aan Burcht Königstein;
♦  Bezoek aan de zoutmijn van Wieliczka;
♦  Bezoek met gids aan het voormalige concentratiekamp Auschwitz
– Birkenau;
♦  Stadswandeling met gids in Krakau.

Minimum aantal deelnemers: 30
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.


8 - daagse excursie reis naar Dresden en Krakau.

Dag 1 heenreis naar Dresden
Vanaf onze centrale opstapplaats rijden we met voldoende pauzes naar het overnachtingshotel in Frauenstein in het Ertsgebergte, waar we 2 nachten verblijven

Dag 2 stadswandeling Dresden
Na het ontbijt brengt de buschauffeur u naar het aan de rivier de Elbe gelegen Dresden. Deze stad heeft een prachtig historisch centrum waar niets meer herinnert aan de verwoestingen van de laatste wereldoorlog. Eerst maken we met de lokale gids een stadsrondrit waarbij o.a. u het beroemde laat-barokke residentiële slot Zwinger en de gerestaureerde Frauenkirche te zien krijgt. De middag is vrij te besteden in Dresden. Aan het einde van de middag rijdt de buschauffeur u weer naar Frauenstein voor diner en overnachting.


 

Dag 3 Bastei en Fort Königstein
Vandaag staan de Bastei en Fort Königstein op het programma.

De Bastei is een rotsformatie met een hoogte van 305 meter en een uitzicht platform en is, op de rechter oever van de Elbe, gelegen in de Duitse streek Saksisch Zwitserland. Het behoort tot de meest bezochte toeristische attracties van Saksisch Zwitserland. Van de Bastei loopt het smalle rots rif over 194 meter steil af naar de Elbe. De berg biedt uitzicht over het Elbe dal en over het Elbe zandsteengebergte.

Fort Königstein is een van de grootste bergforten in Europa. Het ligt op een rotsplateau van 9,5 hectare. Daar vindt u o.a. de fragmenten van scherven uit de Bronstijd (1100 v. Chr.)  Het fort staat 240 meter boven de Elbe en omvat meer dan 50, deels 400 jaar oude, gebouwen uit het militaire en civiele leven in het fort. Het fort is 1800 meter lang en heeft tot 42 meter hoge muren. In het midden van het complex bevindt zich de 152,5 meter diepe put. De diepste in Saksen en de op een na diepste kasteelfontein in Europa.

Na het bezoek aan het fort rijden we door naar Wroclaw waar we overnachten.

Dag 4 Zoutmijnen van Wieliczka

Na het ontbijt verlaten we Wroclaw en rijden we  naar de historische Wieliczka-zoutmijn die meer dan 700 jaar oud is. Hij is daarmee de oudste Poolse onderneming. Sinds 1978 staat hij op de lijst van het cultureel- en natuurlijk erfgoed van UNESCO.

Na het bezoek rijden we naar Katowice waar we 3 nachten zullen verblijven.

Dag 5 Krakau
Krakau kun je het beste bekijken met een deskundige gids. Deze gids zal u het oude gedeelte van Krakau met de Joodse wijk laten bewonderen. In de middag heeft u vrije tijd om Krakau op eigen gelegenheid te bezoeken. We overnachten weer in Katowice.


 

Dag 6 Bezoek aan het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau
Een herinnering aan onze geschiedenis die de meesten graag willen vergeten. Maar je herinnering wegstoppen kan, maar het datgene dat daar is gebeurd kun je niet wegstoppen.  Vandaag brengen we onder begeleiding van een gids een bezoek aan het voormalige Duitse Concentratie- en Vernietigingskamp van Auschwitz-Birkenau.

Dag 7 terugreis richting Duitsland
We verlaten Katowice en rijden richting Dresden. We maken nog een tussenstop in Wroclaw.  We overnachten in Frauenstein .

Dag 8 Terugreis naar Soerendonk
Dit is alweer de laatste dag van deze reis. Via de Duitse autobanen rijden we met voldoende pauzes naar Soerendonk waar we gaan genieten van het afscheidsdiner. Hierna komt er weer een einde aan deze prachtige, maar ook indrukwekkende reis.


Voor het downloaden of printen van deze reis
click op het logo hieronder.