4 - daagse voorjaarscruise over het IJsselmeer

Tijdstip:    27 t/m 30 maart 2020
Schip:        MS Leonora

Deze 4-daagse voorjaarscruise kunnen wij u aanbieden voor:

Indigo dek - 2 persoonshut n.o.t.k.
Sapphire dek - 2 persoonshut n.o.t.k.
Royal dek - 2 persoonshut n.o.t.k.
Royal dek SUITE - 2 personen n.o.t.k.
Toeslag 1 persoons bezetting n.o.t.k.

Minimum deelname: 90 personen
Minimum deelname per KBO afdeling: 30 personen

Plattegrond van het schip:

 

Inclusief:
♦  Vervoer vanaf uw woonplaats naar het schip v.v.;
♦  Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur;
♦  3 nachten verblijf op het MS Leonora;
♦  Alle genoemde excursies en entreegelden (zie het dagprogramma);
♦  Verzorging op basis van vol pension vanaf de lunch
op 27 maart 2020 t/m de lunch
op 30 maart 2020;
♦  Captains Diner;

Exclusief:
Verzekeringen, deze kunt u wel via Country Travel afsluiten:
♦     Annuleringsverzekering 7,4% ;
♦   
Reisverzekering € 2,50 per dag;
♦   
De niet vermelde maaltijden;
♦   
Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.

Welke excursies en entreegelden zijn in de prijs inbegrepen:
♦    Bezoek aan het museum van de 20e eeuw in Hoorn;
♦    Bezoek met lunch aan de Orchideënhoeve en Vlindertuin in Luttelgeest;
♦    Bezoek aan het Bakkerijmuseum in Medemblik.

Minimum deelname: 90 personen
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het reisprogramma.

Dagprogramma 4 - daagse voorjaarscruise over het IJsselmeer

Dag 1 Luttelgeest - Kampen
Vanaf uw woonplaats brengen wij u met een Luxe Comfort Class touringcar naar uw opstapplaats. Maar voordat u gaat inschepen gebruiken we de lunch (inclusief) in de Orchideënhoeve en Vlindertuin in Luttelgeest. Nadat u de lunch heeft beëindigd kunt u de Orchideënhoeve en Vlindertuin (inclusief) U scheept rond de klok van 16.00 uur in Kampen in. Nadat men u naar uw hut heeft begeleid staat het diner voor u klaar.

Dag 2 Kampen – Stavoren - Medemblik
De vroege vogels kunnen het schip alweer zien vertrekken vanuit Kampen naar de voormalige Hanzestad Stavoren. Deze voormalige Hanzestad is gelegen in het zuidwesten van Friesland en grenst aan het IJsselmeer. Stavoren behoort tot de eerste Nederlandse gemeenschap die stadsrechten verwierf.
Stavoren vormde een belangrijke handelsstad in de Oostzeehandel. De legende van het Vrouwtje van Stavoren is gebaseerd op het in de Middeleeuwen in verval geraken van Stavoren. Velen zullen Stavoren kennen als een van de Friese elf steden. Stavoren behoort tot de oudste van de groep en heeft een nostalgische charme weten te creëren. Ervaar de sfeer van de Zuiderzee, neem een kijkje bij het beeld van het Vrouwtje van Stavoren of kom meer over haar te weten tijdens een bezoek aan het Museum ’t Ponthús.
Tijdens de lunch steken we het IJsselmeer over naar Medemblik, waar we het Bakkerijmuseum bezoeken. Terug op het schip kunt u weer genieten van het heerlijke diner.

Dag 3 Medemblik – Enkhuizen - Hoorn
In de vroege morgen vertrekt het schip richting Enkhuizen. Enkhuizen is, in de regio West-Friesland, fraai gelegen aan het IJsselmeer. De plaats vergaarde bekendheid als centrum in de haringvisserij en trekt vandaag de dag vele dagjesmensen die voor de watersport komen. Ook in de tijd van de VOC speelde Enkhuizen een belangrijke rol, wat terug te zien is tijdens een wandeling door het historische centrum. De vele restaurants, terrasjes en winkels maken dat hier volop vertier te vinden is. Tijdens de lunch varen we verder richting Hoorn. In Hoorn bezoekt u het Museum van de 20 eeuw (inclusief). Het Museum van de Twintigste Eeuw is een waar Feest der Herkenning. Je ontdekt leuke voorwerpen van vroeger, maar leert ook over armoede, hard en lang werken en eenvoudige woonomstandigheden. Niet eerder veranderde er in één eeuw zoveel als in de twintigste eeuw! Een eeuw die iedereen meer vrije tijd bezorgde, eenieder mobieler maakte, denk maar aan auto en (brom)fiets, een eeuw die ons over de hele wereld liet communiceren en onze samenleving drastisch veranderde. Wanneer u bent uitgekeken wandelt u weer richting het schip.
Vanavond kunt u zich tijdens het CAPTAINS DINNER laten verrassen door culinaire hoogstandjes.

Dag 4 Hoorn - Zaandam
Vandaag is alweer de laatste dag van deze voorjaarscruise. Zeer vroeg in de ochtend vaart het schip naar Zaandam. Tijdens de tocht wordt u, wanneer u het IJsselmeer verlaat en via Amsterdam richting Zaandam vaart, verrast met een heerlijke brunch. Het schip meert rond de klok van 12.00 uur af in Zaandam, waarna u het schip verlaat en wordt teruggebracht naar uw woonplaats.

Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.

Voor het downloaden en printen van deze pagina
Click op het logo hieronder.