4 - daagse voorjaarscruise over het IJsselmeer

Tijdstip:    24 t/m 27 maart 2020
Schip:        MS Leonora

Deze 4-daagse voorjaarscruise kunnen wij u aanbieden voor:

Indigo dek - 2 persoonshut n.o.t.k.
Sapphir dek - 2 persoonshut n.o.t.k.
Royal dek - 2 persoonshut n.o.t.k.
Royal dek SUITE - 2 personen n.o.t.k.
Toeslag 1 - persoons bezetting n.o.t.k.

Minimum deelname: 90 personen.
Minimum deelname per KBO - afdeling: 30 personen.

Plattegrond van het schip:

 

Inclusief:
♦  Vervoer vanaf uw woonplaats naar het schip v.v.;
♦  Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur;
♦  3 nachten verblijf op het MS Leonora;
♦  Alle genoemde excursies en entreegelden (zie het dagprogramma);
♦  Verzorging op basis van vol pension vanaf de lunch op 24 maart 2020 t/m de lunch op 27 maart 2020;
♦  Captains Diner;

Exclusief:
Verzekeringen, deze kunt u wel via Country Travel afsluiten:
♦    Annuleringsverzekering 7,4% ;
♦   
Reisverzekering € 2,50 per dag;
♦   
De niet vermelde maaltijden;
♦   
Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.

Welke excursies en entreegelden zijn in de prijs inbegrepen:
♦    Bezoek aan het museum van de 20e eeuw in Hoorn;
♦    Bezoek met lunch aan de Orchideënhoeve en Vlindertuin in Luttelgeest;

Minimum deelname: 90 personen
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het reisprogramma.

Dagprogramma 4 - daagse voorjaarscruise over het IJsselmeer

Dag 1 Arnhem – Wijk bij Duurstede
Vanaf uw woonplaats brengen wij u met een Luxe Comfort Class touringcar naar uw opstapplaats. U scheept rond de klok van 11.00 uur in Arnhem in. Nadat men u naar uw hut heeft begeleid staat de lunch voor u klaar. Vanuit Arnhem vaart het schip, via de Betuweroute,  naar Wijk bij Duurstede. Na aankomst kunt u genieten van een heerlijk diner.

Dag 2 Wijk bij Duurstede – Hoorn
De vroege vogels kunnen het schip alweer zien vertrekken vanuit Wijk bij Duurstede. Via Amsterdam varen we het IJsselmeer op waar we na lunchtijd aankomen in Hoorn. In Hoorn bezoekt u het Museum van de 20 eeuw (inclusief). Het Museum van de Twintigste Eeuw is een waar Feest der Herkenning. Je ontdekt leuke voorwerpen van vroeger, maar leert ook over armoede, hard en lang werken en eenvoudige woonomstandigheden. Niet eerder veranderde er in één eeuw zoveel als in de twintigste eeuw! Een eeuw die iedereen meer vrije tijd bezorgde, een ieder mobieler maakte, denk maar aan auto en (brom)fiets, een eeuw die ons over de hele wereld liet communiceren en onze samenleving drastisch veranderde. Wanneer u bent uitgekeken wandelt u weer richting het schip waar u weer kunt bekomen van de vermoeienissen en waar het diner al weer voor u klaar staat.

Dag 3 Hoorn – Stavoren - Lemmer
We vertrekken weer op tijd uit Hoorn en steken het IJsselmeer over naar Statvoren. Deze voormalige Hanzestad is gelegen in het zuidwesten van Friesland en grenst aan het IJsselmeer. Stavoren behoort tot de eerste Nederlandse gemeenschap die stadsrechten verwierf. Stavoren vormde een belangrijke handelsstad in de Oostzeehandel. De legende van het Vrouwtje van Stavoren is gebaseerd op het in de Middeleeuwen in verval geraken van Statvoren. Velen zullen Stavoren kennen als een van de Friese elf steden. Stavoren behoort tot de oudste van de groep en heeft een nostalgische charme weten te creëren. Ervaar de sfeer van de Zuiderzee, neem een kijkje bij het beeld van het Vrouwtje van Stavoren of kom meer over haar te weten tijdens een bezoek aan het Museum ’t Ponthús. Vanuit Stavoren varen we verder naar Lemmer. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kunt u nog een wandeling maken door het sfeervolle centrum. Vanavond kunt u zich tijdens het CAPTAINS DINNER late verrassen door culinaire hoogstandjes.

Dag 4 Lemmer – Urk – Kampen
We laten Lemmer achter ons en varen, voor een korte stop, naar Urk. Het vissersplaatsje Urk is eeuwenoud en heeft een unieke historie en cultuur. U hoort er nog altijd het Urker dialect spreken en u kunt er prachtig wandelen door oude steegjes (‘ginkies’) en straatjes. In de gezellige haven is het op een terrasje genieten van heerlijk gerookte IJsselmeerpaling of een vers gebakken visje van de Urker vissers. Vanuit Urk varen we verder naar Kampen, waar we ontschepen. De lunch (inclusief) gebruiken we in de Orchideënhoeve en Vlindertuin in Luttelgeest. Nadat u de lunch heeft beëindigd kunt u de Orchideënhoeve en Vlindertuin (inclusief) gaan bewonderen. Na dit bezoek wordt u weer teruggebracht naar uw woonplaats.

Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.

Voor het downloaden en printen van deze pagina
Click op het logo hieronder.