LET OP: Dit is een 10-daagse reis waarin de 8 - daagse excursiereis naar Rügen wordt gecombineerd met de 4 - daagse stedentrip naar Berlijn

10 – daagse excursiereis naar
Berlijn en Rügen

Deze reis naar Berlijn en Rügen bestaat eigenlijk uit twee vakanties. Enerzijds gaat u naar de wereldstad Berlijn met al zijn historie en anderzijds bezoekt u het schiereiland Rügen in het noorden van Duitsland dat wordt ondergedompeld in natuurschoon, zoals de krijtrotsen. Rügen ligt aan de Oostzeekust en is door een brug verbonden met het vaste land. Naast prachtige stranden kent het eiland ook leuke havens en bijzondere gebouwen. Alle in het reisprogramma opgenomen excursies zijn in de prijs inbegrepen.
Bijbetaling voor de excursies en entreegelden tijdens de reis is dus niet aan de orde.

Hotel:         Gasthof Breeger Bodden
Adres:         Dorfstrasse 55, 18556 Breege
Website:     www.breeger-bodden.com

Het volledige reisprogramma treft u hier aan.

Inclusief:
♦  Vervoer vanaf onze centrale opstapplaats in Soerendonk;
♦  Koffie met vlaai in Partycentrum Antoine in Soerendonk;
♦  Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur/reisleider;
♦  3 nachten verblijf in Ibis Hotel Berlijn West;
♦  5 nachten verblijf in Gasthof Breeger Bodden, Dorfstrasse 55, Breege;
♦  1 nacht verblijf in Hotel& Restaurant Kuhfelder Hof, Am Parkplatz 1, Kuhfelde;
♦  Verzorging op basis van halfpension, Logies, ontbijt en 3 – gangen diner;
♦  Lunches in Berlijn, Potsdam en Hiddensee;
♦  Afscheidsdiner in Partycentrum Antoine in Soerendonk;
♦  Alle genoemde excursies en entreegelden (zie het dagprogramma)

Exclusief:
Verzekeringen, deze kunt u wel via Country Travel afsluiten:
♦  Annuleringsverzekering 6,8%
♦  Reisverzekering € 2,50 per dag.
♦  De niet vermelde maaltijden
♦  Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.

Welke excursies en entreegelden zijn in de prijs inbegrepen:
♦  Stadstour met gids in Berlijn;
♦  Avondtour met gids in Berlijn;
♦  Stadstour met gids in Potsdam;
♦  Boottocht in Berlijn;
♦  Stadswandeling met gids in Stralsund;
♦  Bezoek aan de Königstuhl;
♦  Bezoek aan Kap Arkona;
♦  Boemeltrien in Kap Arkona;
♦  Boottocht naar de krijtrotsen;
♦  Boottocht Hiddensee;
♦  Treinrit Rasender Roland.

Minimumaantal deelnemers: 30 
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma

Voor het downloaden of printen van deze reis
click op het logo hieronder.

Dagprogramma 10 – daagse excursiereis naar
Berlijn en Rügen

Dag 1, heenreis Berlijn
Vanuit onze centrale opstapplaats in Soerendonk rijden we, met voldoende rustpauzes, naar de Duitse hoofdstad Berlijn. Daar aangekomen checken we in bij ons hotel en gaan we genieten van een heerlijk diner.

Dag 2, Berlijn
Uitgerust van de reis gaan we, onder begeleiding van een ervaren Nederlandstalige gids Berlijn verkennen. We komen o.a. bij de Kurfürstendamm, de Berlijnse Muur en Checkpoint Charlie. Na de gezamenlijke lunch heeft u de middag ter vrije besteding. We verzamelen weer voor het diner waarna we een avondtour gaan maken.

Dag 3, Potsdam en Berlijn
Vandaag bezoeken we een voorstad van Berlijn nl. Potsdam. Een beeldbepalend gebouw is het Schloss Sanssouci, het prachtige slot van Frederik de Grote. Daarnaast kent men ook een zgn. Holländisches Viertel’, met typisch Nederlandse huisjes. Na de gezamenlijke lunch rijden we terug naar Berlijn waar we een boottocht over de Spree maken. Aan dit water liggen zowel het historische als het geografische centrum. Na de boottocht genieten we weer van een heerlijk diner.

Dag 4, Stralsund en Breege
Van uit Berlijn rijden we richting Rügen. In Stralsund maken we een tussenstop en krijgen we van een Duitstalige gids een rondleiding. Ook krijgt u daar de gelegenheid voor de lunch. Na de rondleiding vertrekken we richting ons hotel “Gasthof Breeger Bodden” in Breege.

Dag 5, Königstuhl, Kap Arkona, Putgarten en Vitt
Vandaag staat de ‘Königstuhl’, een berg van 118 m aan de oostkant van het eiland in het Nationale Park Jasmund op het programma. Hier kunt u de hoge witte krijtrotsen en de Oostzee zien, hetgeen een overweldigend gezicht biedt. We rijden verder naar de noordelijkste punt van het eiland nl. Kap Arkona. Het laatste stukje (ca. 2 km) vanaf het Toeristisch informatiecentrum kunt u te voet doen of kiezen voor het boemeltreintje. Kap Arkona is geen dorp, maar bestaat uit twee vuurtorens. Het uitzicht is werkelijk schitterend, hoge krijtrotsen en diep beneden de golvende zee. Hierna gaan we nog even naar het idyllische vissersdorpje Vitt, dit is een soort openluchtmuseum met kleine witte met riet gedekte huisjes en een klein haventje. Daarna terug naar het hotel.

Dag 6, Sassnitz, Prora en Binz.
Na het ontbijt rijden we naar Sassnitz waar we een boottocht gaan maken naar de krijtrotsen van Rügen. Vanuit zee zijn deze krijtrotsen prachtig te bewonderen. Vanuit Sassnitz gaan we naar Prora. Vanaf 1935 begon de Naziorganisatie “Kraft durch Freude” (KdF) met de bouw van een megahotel waar 20.000 arbeiders hun vakantie zouden kunnen doorbrengen. Het onvoorstelbare gebouw bestaat uit een zuilengalerij met een lengte van 4,5 km. Alle hotelkamers kijken uit op de zee en de feestzaal biedt plaats aan 20.000 gasten. Aansluitend genieten we nog van de badplaats Binz, waar zich een mooi Kurhaus bevindt.

Dag 7, Hiddensee,
Vanuit ons hotel lopen we naar de haven van Breege, schepen in en varen naar het autovrije Hiddensee. We laten ons op het eiland vervoeren in een huifkar en komen, met een Duitstalige gids, langs alle leuke plaatsjes. Uiteraard krijgt u voldoende tijd om te genieten van dit prachtige eiland.

Dag 8, Rallswiek, Sellin en de Rasender Roland
Een van de grootste openluchttheaters in Europa, waar jaarlijks de Störtebeker Festspielen worden gehouden, staat in Rallswiek. Dit theater bezoeken we op eigen gelegenheid en de koffieliefhebbers kunnen gebruik maken van het Restaurant Zum Störti. Via Putbus rijden we naar Sellin waar we o.a. de 394 meter lange Selliner Pier bezoeken. De liefhebbers kunnen hier een duik nemen in een duikklok. In Ghören nemen we de Razende Roland, een smalspoortrein en rijden naar Binz, waar de bus ons weer terugbrengt naar het hotel.

Dag 9, teugreis naar Celle, via Wismar
Aan alles komt een einde, dus ook aan deze reis. We maken een tussenstop in de prachtige middeleeuwse Hanzestad Wismar, die aan de Oostzee is gelegen. Daarna gaan we naar het overnachtingshotel in Celle.

Dag 10, terugreis Celle, Soerendonk
De binnenstad van Celle, die we gaan bezoeken, is rijk aan historische gebouwen, waaronder het hertogelijk slot in de stijl van de Wener renaissance. Hierna vertrekken we richting Partycentrum Antoine in Soerendonk waar we het afscheidsdiner hebben. Hiermee komt een einde aan deze zeer mooie, maar ook veelzijdige reis naar Berlijn en Rügen.