8 – daagse excursiereis naar het schiereiland Rügen.

Het schiereiland Rügen is gelegen aan de Oostzeekust en is het grootste eiland van Duitsland.Het eiland wordt ondergedompeld in natuurschoon, zoals de krijtrotsen aan de noordkant van het eiland. Maar ook pittoreske dorpjes met hun karakteristieke bebouwing uit het begin van de 20e eeuw treft u aan op Rügen. Dit afgewisseld met prachtig gelegen vissersdorpjes, kastelen, ruïnes, en kloosters maakt dat u aan bezienswaardigheden op Rügen niets te kort komt. Kortom een eiland dat u zeker eens moet bezoeken.

Hotel:         Gasthof Breeger Bodden
Adres:         Dorfstrasse 55, Breege
Website:     www.breeger-bodden.com

Het volledige reisprogramma treft u hier aan.

Excursiepakket van € 80,00 bestaande uit:
Entree Königstuhl, Entree Kap Arkona + boemeltrien, Boottocht naar de krijtrotsen, Boottocht naar Hiddensee incl. lunch, Treinrit Rasender Roland

Inclusief:
♦  Vervoer vanaf onze centrale opstapplaats in Soerendonk;
♦  Gratis parkeren bij onze centrale opstapplaats;
♦  Koffie met vlaai in Soerendonk;
♦  Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur/reisleider;
♦  5 nachten verblijf in Gasthof Breeger Bodden, Dorfstrasse 55, Breege;
♦  2 nachten verblijf in Hotel& Restaurant Kuhfelder Hof, Kuhfelde of vergelijkbaar;
♦  Verzorging op basis van halfpension, logies, ontbijt en 3 – gangen diner;
♦  Afscheidsdiner in Partycentrum Antoine in Soerendonk;

Exclusief:
Verzekeringen, deze kunt u wel via Country Travel afsluiten:
♦  Annuleringsverzekering 6,8%
♦  Reisverzekering € 2,50 per dag.
♦  De niet vermelde maaltijden
♦  Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.
♦  Tenzij anders is vermeld zijn entreegelden niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten zodat u zelf kunt bepalen waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s kunt u altijd tijdens de reis bij de chauffeur/reisleider bijboeken en zijn dus niet verplicht. U kunt de entreegelden e.d. ook vooraf bijboeken.

Minimumaantal deelnemers: 30 
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma


 


Voor het downloaden en printen van deze reis
click op het logo hieronder

 

Dagprogramma 8 – daagse excursiereis
naar het schiereiland Rügen

Dag 1, heenreis Rügen, via Kuhfelde.
Vanuit onze centrale opstapplaats in Soerendonk, waar u koffie met Limburgse vlaai krijgt aangeboden, rijden we, met voldoende rustpauzes, naar ons overnachtingshotel. Daar aangekomen checken we in bij ons hotel en gaan we genieten van een heerlijk diner.

Dag 2, vervolg heenreis Rügen, via Stralsund.
Vanuit Kuhfelde rijden we richting Rügen. In Stralsund maken we een tussenstop en krijgen we van een Duitstalige gids een rondleiding. Na de rondleiding vertrekken we richting ons hotel “Gasthof Breeger Bodden” in Breege, waar na het inchecken de lunch voor ons gereed staat.

Dag 3, Königstuhl, Kap Arkona, Putgarten en Vitt.
Vandaag staat de ‘Königstuhl’, een berg van 118 m aan de oostkant van het eiland in het Nationale Park Jasmund op het programma. (entree excl.) Hier kunt u de hoge witte krijtrotsen en de Oostzee zien, hetgeen een overweldigend gezicht biedt. We rijden verder naar de noordelijkste punt van het eiland nl. Kap Arkona. (entree excl.) Het laatste stukje (ca. 2 km) vanaf het Toeristisch informatiecentrum kunt u te voet doen of kiezen voor het boemeltreintje (excl.). Kap Arkona is geen dorp, maar bestaat uit twee vuurtorens. Het uitzicht is werkelijk schitterend, hoge krijtrotsen en diep beneden de golvende zee. Hierna gaan we nog even naar het idyllische vissersdorpje Vitt, dit is een soort openluchtmuseum met kleine witte met riet gedekte huisjes en een klein haventje. Daarna terug naar het hotel.

Dag 4, Sassnitz, Prora en Binz.
Na het ontbijt rijden we naar Sassnitz waar we een boottocht gaan maken naar de krijtrotsen van Rügen (excl.). Vanuit zee zijn deze krijtrotsen prachtig te bewonderen. Vanuit Sassnitz gaan we naar Prora. Vanaf 1935 begon de Naziorganisatie “Kraft durch Freude” (KdF) met de bouw van een megahotel waar 20.000 arbeiders hun vakantie zouden kunnen doorbrengen. Het onvoorstelbare gebouw bestaat uit een zuilengalerij met een lengte van 4,5 km. Alle hotelkamers kijken uit op de zee en de feestzaal biedt plaats aan 20.000 gasten. Aansluitend genieten we nog van de badplaats Binz, waar zich een mooi Kurhaus bevindt.

Dag 5, Hiddensee.
Deze dag is ter vrije besteding. We hebben voor u als mogelijkheid een mooie boottocht georganiseerd. De kosten hiervan zijn excl. en zitten in het excursiepakket. Vanuit ons hotel lopen we naar de haven van Breege, schepen in en varen naar het autovrije Hiddensee. We laten ons op het eiland vervoeren in een huifkar en komen, met een Duitstalige gids, langs alle leuke plaatsjes. Uiteraard krijgt u voldoende tijd om te genieten van dit prachtige eiland.

Dag 6, Rallswiek, Sellin en de Rasender Roland.
Een van de grootste openluchttheaters in Europa, waar jaarlijks de Störtebeker Festspielen worden gehouden, staat in Rallswiek. Dit theater bezoeken we op eigen gelegenheid en de koffieliefhebbers kunnen gebruik maken van het Restaurant Zum Störti. Via Putbus rijden we naar Sellin waar we o.a. de 394 meter lange Selliner Pier bezoeken. De liefhebbers kunnen hier een duik nemen in een duikklok. In Ghören nemen we de Razende Roland (excl.), een smalspoortrein en rijden naar Binz, waar de bus ons weer terugbrengt naar het hotel.

Dag 7, teugreis naar Celle, via Wismar.
Aan alles komt een einde, dus ook aan deze reis. We maken een tussenstop in de prachtige middeleeuwse Hanzestad Wismar, die aan de Oostzee is gelegen. Daarna gaan we naar het overnachtingshotel in Celle.

Dag 8, terugreis Celle, Soerendonk.
De binnenstad van Celle, die we gaan bezoeken, is rijk aan historische gebouwen, waaronder het hertogelijk slot in de stijl van de Wener renaissance. Hierna vertrekken we richting Partycentrum Antoine in Soerendonk, waar we het afscheidsdiner hebben. Hiermee komt een einde aan deze zeer mooie, maar ook veelzijdige reis naar Rügen.