5 daagse midweek naar Clervaux in Luxemburg

Het Groothertogdom Luxemburg staat voor Nederlanders synoniem aan natuur, prachtige landschappen, bergen, dalen en idyllische dorpjes. Combineer de prachtige vergezichten, met de kastelen en je kunt bijna niet wachten om dit mooie land te bezoeken. Als u dan ook nog Luxemburg-Stad bezoekt, met de vele historische bouwwerken en vestingwallen, dan is uw weekend helemaal compleet. Geniet van de indrukwekkende cultuur en natuur die dit land rijk is tijdens deze excursiereis naar Luxemburg.
Tijdstip:     17 t/m 21 april 2023
Hotel:         Hotel du Commerce, 2 route de Marnach 9709 Clervaux
Website:     https://www.hotelducommerce.lu/hotel/

Deze 5-daagse midweek reis kunnen wij u aanbieden voor:

Minimumaantal deelnemers: 35
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.Inclusief:
♦  Luxe Comfort Class touringcar met ervaren chauffeur/reisleider;
♦  Centrale opstapplaats in Escharen met gratis parkeren;
♦  Koffie met gebak bij vertrek;
♦  Verzorging op basis van halfpension;
♦  Afscheidsdiner in De Brouwketel in Escharen;
♦  Bezoek aan de watervallen van Coo;
♦  Rit met toeristentreintje door het Wildpark bij de watervallen;
♦  Bezoek aan Trier met rondrit toeristentreintje;
♦  Bezoek aan Saarburg;
♦  Bezoek aan de Cloef Saarschleife;
♦  Bezoek aan de stad Luxemburg;
♦  Rondleiding in het kasteel van Clervaux;
♦  Bezoek aan Vianden;
♦  Alle entreegelden voor genoemde bezoeken en excursies.

Exclusief:
♦  De niet vermelde maaltijden.
♦  Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.

Minimum aantal deelnemers: 30
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.

Programma 5 - daagse midweek naar
het prachtige Sauerland


Dag 1, heenreis Clervaux
Vanaf de centrale opstapplaats in Escharen, waar we eerst nog genieten van een kopje koffie met vlaai,  rijden we naar de Watervallen van Coo. Tijdens het bezoek aan de watervallen maakt u een rit met het toeristentreintje door het Wildpark van Coo. Aansluitend vertrekken we naar het Hotel in Clervaux

Dag 2, Trier en Saarburg
Vandaag staat Trier, de oudste stad van Duitsland op het programma. Trier is de bakermat van de Moezelwijn. In het toeristentreintje maken we een stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Kaiser Thermen, de Liebfrauendom en uiteraard ook de Porta Nigra.

Vanuit Trier rijden we naar Saarburg. Saarburg is een idyllisch klein stadje aan de Saar en het middelpunt van een romantisch rivier- en wijngaard landschap en geniet u van de speelse vakwerkgevels en leuke kleine bruggetjes. Midden in het stadje ligt een idyllische waterval. Nadat u bekomen bent van al dat moois bezoeken we nog de Cloef Saarschleife. Vanuit het toeristisch informatiecentrum maakt u een kleine wandeling naar het oogverblindend panorama uitzicht over het Saardal. Hierna rijden we weer naar Clervaux

Dag 3, Luxemburg Stad
Een fijne dag vertoeven in de hoofdstad van Luxemburg. Na het ontbijt rijden we langs een mooie weg naar Luxemburg Stad. U heeft de gehele dag ter vrije besteding. We rijden weer op tijd terug naar Clervaux waar het diner voor u klaar staat.

Dag 4, Clervaux en Vianden
In de ochtenduren bezoeken we onder begeleiding het kasteel Van Clervaux en de stad. In de namiddag bezoeken we Vianden, waar u op eigen gelegenheid het stadje kunt verkennen of de burcht bezoeken. We sluiten de dag weer af met het diner in het hotel.

Dag 5, terugreis
Dit is alweer de laatste dag van uw 5 – daagse reis. Via een prachtige route rijden we naar Dinant. Ingeklemd tussen de Maas en de rotsachtige bergen ligt Dinant met zijn karakteristieke bolvormige kerktoren, een zeer herkenbaar en mooi silhouet langs de Maas. We maken een boottochtje van Dinant naar Anserenne, waar we weer worden opgehaald door onze bus. We sluiten deze reis af in met een heerlijk diner in De Brouwketel in Escharen.

Minimum aantal deelnemers: 30
Om organisatorische redenen kan worden afgeweken van het programma.