MORE INCLUSIVE 5 - DAAGSE NAAR RIJS IN FRIESLAND
MET EIGEN VERVOER

Zuidwest-Friesland is van oudsher bekend om haar prachtige watersportgebied. Op en aan de meren en vaarten bruist het van de activiteiten. Er is voor elk wat wils en er is altijd wat te doen. In Friesland kunt u iedere dag iets anders kiezen. Grote evenementen in Sneek, Heeg, Woudsend of IJlst afgewisseld met knusse bezienswaardigheden en musea die uw nieuwsgierigheid wekken. Of gezellig winkelen en slenteren door de historische stadjes en dorpen.

Hotel:        Hotel Gaasterland
Adres:        Marderlaene 21, 8572 WG Rijs
Website:    https://hotel-gaasterland.nl/


Deze aanbieding is zeer geschikt voor linedance clubs, die met hun leden er eens lekker tussenuit willen.
Vanaf 20 personen heeft u GRATIS een zaal ter beschikking. U kunt gewoon uw eigen muziek meebrengen.

Deze 5-daagse reis, waarvan de verzorging MORE INCLUSIVE is, kunnen wij u aanbieden voor:

2– persoonskamer:                          € is momenteel niet beschikbaar
1 – persoonskamer toeslag van:     € is momenteel niet beschikbaar

Inclusief:
♦   Ontvangst met koffie/thee met plaatselijke lekkernij;
♦   4 x Overnachting met ontbijt en diner;
♦   Drankjes ( binnenlands gedestilleerd ) en koffie/thee de gehele dag gratis;
♦   Iedere avond een bittergarnituur;
♦   Toeristenbelasting.

Exclusief:
♦   Verzekering;
♦   De niet vermelde maaltijden;
♦   Uw persoonlijke uitgaven

Minimum deelnemers: 40


BEZIENSWAARDIGHEDEN
IN ZUIDWEST-FRIESLAND

Het Rijsterbos
Het Rijsterbos ligt aangrenzend aan het hotel. Met een prachtige wandeling van ongeveer een half uur kunt u naar het IJsselmeer wandelen. Bij voldoende wind is het IJsselmeer in deze omgeving een uitstekende gelegenheid om te kitesurfen.

Joure
Beroemd middelpunt van Museum Joure is de eerste fabriek van wereldconcern Douwe Egberts en winkel De Witte Os. Ontdek alles over het maken van koffie en thee, de wereldmerken Douwe Egberts en Pickwick. Herkenbaar voor bijna iedere Nederlander: de collectie Douwe Egberts- geschenken. Geniet!
Je hebt het vast wel eens zien staan op het rode pak Douwe Egberts-koffie: Joure 1753, op pakjes Pickwick-thee staat hetzelfde jaartal. Het verwijst naar de bakermat van de beroemde koffie- en theemaker, hier, midden in Joure.

Het winkeltje, het woonhuis en de fabriek waar Douwe Egberts Koffie en Thee ooit begon, maken nu deel uit van Museum Joure. In onze fraaie, historische panden ervaar je hoe koffie en thee gemaakt werden en worden. En natuurlijk kom je alles te weten over de geschiedenis van dit ‘Jouster’ bedrijf dat nu een wereldconcern is. Entree + rondleiding € 8,50 p.p.


 

BEZIENSWAARDIGHEDEN
IN ZUIDWEST-FRIESLAND

Sneek
Een bezoek aan de Destilleerderij van de  Weduwe Joustra is een genot op zich. In 1864 is de weduwe Anjenette Joustra-Reinders begonnen met het maken van Beerenburg. Zes generaties verder, maken we in het pand van oorsprong nog steeds met dezelfde kruiden, hetzelfde product volgens dezelfde receptuur. Dat is uniek en dat proeft u niet alleen terug in de smaak van onze Beerenburg, maar ook in het verhaal van de familie en de uitstraling van ons pand. Eén van de oudste panden van Sneek, hartje centrum. Inmiddels maakt men allang niet meer alleen Beerenburg, maar vele andere producten. Het is een prachtige uitdaging om innovatief bezig te zijn, met behoud van traditie en al het oude.  Entree + proeverij € 5,00 p.p.

Na uw bezoek aan de Destilleerderij heeft u de gelegenheid om Sneek verder te verkennen. Denk bijvoorbeeld aan het modelspoormuseum in het Station van Sneek of bezichtig de, van de Elfstedentocht, bekende Sneeker Waterpoort.

Hindeloopen
In Friesland, het Mekka van de schaatssport, kunt u alle herinneringen nog eens ophalen. U zult ontdekken dat het schaatsen al een eeuwen oude historie kent, die de moeite van het bewaren voor het nageslacht zeker loont.

In een karakteristiek pand in het pittoreske Hindeloopen is het al even karakteristieke Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. Klein gestart in 1983, maar inmiddels mag het zich het grootste museum noemen op schaatsgebied. Het Schaatsmuseum bezit niet alleen de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld, maar de complete geschiedenis van de Elfstedentocht is hier te bewonderen. Entree € 5,00 p.p.

Stavoren
Breng een bezoek aan het alom bekende Vrouwtje van Stavoren.  Stavoren is een stad in de gemeente Súdwest-Fryslân, die ligt ten zuidwesten van Hindeloopen en Molkwerum en ten noordwesten van Warns. De stadskern ligt tussen de Warnservaart en het IJsselmeer. Het kent meerdere havens. Stavoren was de eerste Friese gemeenschap en de eerste Nederlandse stad die stadsrechten verkreeg.

Workum
Het Jopie Huisman Museum, één van de populairste musea van het noorden, is gewijd aan het werk en het leven van de Friese meester-schilder Jopie Huisman. Liefde voor de natuur, mededogen, maar ook het onaanzienlijke waarde geven. Het is de menselijke maat die de rode draad vormt in zijn even veelzijdige als fascinerende oeuvre. Jopie  voert u mee in zijn wereld en maakt u deelgenoot van zijn passies. Entree € 9,50 p.p.

Lemmer
Lemmer is het meeste bekend van de Lemmer Beer Rintje Ritsma. Maar Lemmer heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Het is een prachtig plaatsje waar je volop kunt genieten van de authentieke woningen en de vol bevaren grachten.

Daarnaast heeft Lemmer ook nog een bezienswaardigheid in het Ir. W.F. Woudagemaal dat behoort tot het Werelderfgoed. Het Woudagemaal is het grootste stoomgemaal dat ooit is gebouwd en zorgt ervoor dat de Friezen bij hoogwater geen natte voeten krijgen. Inclusief de rondleiding bedraagt de entreeprijs € 9,50 p.p.

Luttelgeest
Wat zeker een bezoek waard is, is De Orchideeën Hoeve. Deze beslaat 25.000 vierkante meter en bestaat uit de Orchideeëntuin, het Amazone Regenwoud, de Lorituin, de Vlinder Vallei, de ‘Zwevende’ Bloementuin, het Mangrovebos Speelparadijs, de Citruslaan, het Jungletheater het Makirijk, de stokstaartjestuin, een moderne winkel, een sfeervol serrerestaurant en de orchideeënkwekerij.  Entreeprijs € 14,50 p.p.

Opmerking: Alle genoemde prijzen zijn de prijzen zoals wij deze eind 2021 hebben gehanteerd.