VOL - VOL - VOL

MIDWEEK MET DADDY REDNECK , THILLY FRANK
EN
DJ BERT NAAR HET SALLAND IN OVERIJSSEL

Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug beslaat een groot gedeelte van de heuvelrug tussen Hellendoorn en Holten in Overijssel. Het nationaal park ligt in zijn geheel ten zuiden van de N35 Zwolle - Almelo, en omvat onder andere de Haarlerberg, Holterberg, Noetselerberg en de Koningsbelten. De Hellendoornse Berg ligt buiten het nationaal park, maar behoort wel tot de Sallandse Heuvelrug. Het park is ongeveer 35 km² groot.
Het hoogste punt is de (Grote) Koningsbelt van 75 meter boven NAP. De belangrijkste beheerders zijn Staatsbosbeheer en de Vereniging Natuurmonumenten, Sinds 2004 is het gebied door de Nederlandse overheid aangewezen als nationaal park.
Voegen we daar nog de country klanken van Daddy Redneck en Thilly Frank aan toe en deze reis is al bij voorbaat een succes. Laat u, nadat u overdag heeft genoten van deze mooie streek, in de avonduren verwennen door hun mooie muziek. De muziek wordt afgewisseld door uw eigen DJ Bert.

Tijdstip:          5 t/m 9 oktober 2020
Hotel:              De Zwaan, Kerkstraat 2, 8102 EA Raalte
Website:         https://hotelraalte.nl/

Deze 5-daagse reis kunnen wij u aanbieden voor:

2 – persoonskamer:                            €   319,00  p.p.
1 – persoonskamer toeslag van        €  120,00   p.p.

 

Inclusief:
♦      4 nachten verblijf in het hotel;
♦      Verzorging op basis van half pension vanaf het diner op maandag t/m het ontbijt op vrijdag;
♦      Optredens van Daddy Redneck, Thilly Frank en uw DJ Bert;
♦      Toeristenbelasting

 

Exclusief:
Verzekeringen, deze kunt u wel via Country Travel afsluiten:
♦   Annuleringsverzekering  7,4 %
♦   De niet vermelde maaltijden
♦   Uw persoonlijke uitgaven zoals drankjes e.d.
♦   Vervoer
Minimum aantal deelnemers: 30


 

Voor het downloaden of printen van deze reis
click op het logo hieronder.

The specified slider id does not exist.

MIDWEEK MET DADDY REDNECK , THILLY FRANK
EN 
DJ BERT NAAR HET SALLAND IN OVERIJSSEL

Dag 1,
Vanaf 15.00 uur kunt u bij de receptie inchecken in het hotel. De tijden voor het diner e.d. ontvangt u bij aankomst. Om 20.00 uur vangt de linedance avond met Daddy Redneck, Thilly Frank en uw DJ Bert aan. We hebben voor u een prachtige zaal gereserveerd waar u conform de richtlijnen van het RIVM kunt dansen. Natuurlijk is het gezonde verstand ook hier van toepassing bij de naleving van deze richtlijnen.

Dag 2 t/m 4,
Deze dagen kunt u geheel naar eigen inzicht indelen. Wij geven u enkele suggesties

Fietsen op de Sallandse Heuvelrug.
Fiets je graag, dan hebben wij de ultieme tip voor jou: ga fietsen door Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Luister naar het geknisper van de banden over het schelpenpad en daag jezelf uit tot een pittige klim.
De Sallandse Heuvelrug is een heerlijk gebied om nieuwe energie op te doen en spanning te ontladen. Het is een sportief walhalla en vormt de perfecte plek voor zowel ervaren als onervaren fietsers. Fietsroutes genoeg! Uitdagende parcours over zandheuvels, een dagje wielrennen of een meerdaagse route - het kan allemaal. En natuurlijk draait het om je sportieve prestatie, maar als je even uitrust en stil bent, zie je prachtige heidevelden en reeën.

Wandelen op de Sallandse Heuvelrug
Gewoon de Sallandse Heuvelrug. Maar dat on-Nederlandse klopt: het is één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. De imposante heuvels stammen al uit de ijstijd. Zandverstuivingen en naaldbomen maken het indrukwekkende landschap af. De grond waar je op loopt is zanderig en heuvelig. Zeldzame, grillig gevormde jeneverbessen geven diepte. Blijf wel op de paden. De heide is een favoriete slaapplek voor slangen.

Het Amerikaans Motorcycle Museum
De unieke collectie Amerikaanse Motorfietsen van Max en Ans Middelbosch heeft onder de naam ‘Amerikaans Motorfiets Museum’ (AMM) op 30 april 2004 de deuren geopend in het Sallandse Raalte. De tentoongestelde collectie biedt een uitgebreid overzicht van de Amerikaanse motorfiets geschiedenis van begin 1900 tot de jaren ’80 en herbergt prachtige zeldzaamheden.

Canadese begraafplaats Holterberg
Dit is een van de grootste militaire begraafplaatsen in Nederland. De Tweede Wereldoorlog-graven in Holten wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission. Holten Canadian War Cemetery telt graven van 1394 soldaten van wie 1355 Canadezen. Via de toenmalige burgemeester van Holten en het ministerie van Oorlog werd bewerkstelligd dat een stukje Nederland voor dit doel aan het Canadese Gouvernement kon worden geschonken. Nog steeds is de begraafplaats op de Holterberg, die sinds 2004 deel uitmaakt van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, een stukje Canadees grondgebied. Op de Canadese begraafplaats hebben naast 1355 Canadezen ook 36 Britten, 2 Australiërs en 1 Belg hun laatste rustplaats.
Natuurmuseum Holterberg.
Op ongeveer 250 meter van de Canadese begraafplaats naar het zuidwesten, ligt het Natuurmuseum Holterberg. De Canadese begraafplaats ligt op de Wullenberg, het zuidelijke deel van de Holterberg. Naast de begraafplaats ligt sinds 2011 een informatiecentrum, met daarin onder meer een glaskunstwerk van Annemiek Punt, getiteld For all generations.

Kasteel Nijenhuis
Kasteel Nijenhuis is een landgoed met havezate gelegen tussen de plaatsen Wijhe en Heino in de Overijsselse streek Salland. Twee bouwhuizen flankeren het plein voor het kasteel. Gebouwen en omliggend parkbos zijn bij Museum De Fundatie in gebruik als tentoonstellingsruimte voor beeldende kunst.
De havezate wordt in de archieven in 1382 voor het eerst vermeld. Het tegenwoordige kasteel stamt deels uit 1680. Verschillende bekende adellijke families waaronder telgen uit de geslachten Van Ittersum, Bentinck (Volkier Marius François Bentinck tot Nijenhuis werd hier geboren) en Van Pallandt bewoonden het. In 1870 werden door de toenmalige eigenaar Von Knobelsdorff twee grote woontorens toegevoegd.

Deventer
Deventer is één van de oudste steden van Nederland. Al rond het jaar 800 was er sprake van een stedelijke nederzetting aan de rivier de IJssel. In de middeleeuwen groeide de nederzetting uit tot een volwaardige stad. De ligging aan de IJssel maakte het mede mogelijk dat de stad kon uitgroeien tot een belangrijk handelscentrum. Als prominent lid van het middeleeuwse handelsverbond de Hanze beleefde de stad in de 14e en 15e eeuw haar ‘gouden jaren’. Jaarlijks kende de stad zes jaar­markten, waarbij kooplieden uit geheel Europa naar de IJsselstad kwamen. De 14e en 15e eeuw brachten de stad een grote welvaart, en niet alleen in economisch opzicht. In deze periode ontstond ook de religieuze beweging de Moderne Devotie, onder leiding van Geert Grote. De Latijnse School was een vermaard onder­wijsinstituut. Na de 15e eeuw is Deventer steeds een ware stad gebleven, weliswaar van mindere faam dan voorheen, maar toch altijd een prominente nederzetting aan de IJssel.Het bijzondere van Deventer is bovendien dat van haar rijke historie zeer veel bewaard is gebleven. Er zijn maar weinig steden in Nederland die zo veel monumenten kunnen tonen als Deventer. Bovendien zijn bijna alle monumenten in de stad de laatste dertig jaar gerestaureerd. Het monumentale Bergkwartier is hiervan een goed voorbeeld.

Maar ook een bezoek aan het Bakkerijmuseum in  Hattem, Zwolle, Giethoorn is zeker de moeite waard.

Dag 5,
Aan alles komt een einde en we genieten van ons laatste ontbijt in het hotel. U gelieve om 11.00 uur de kamers te verlaten. Na het uitchecken keert u weer huiswaarts en wij hopen dat u heeft genoten van uw verblijf in het hotel en wensen u een veilige terugreis.