16 - daagse rondreis Canada

GEGARANDEERD VERTREK

Wanneer vindt deze reis plaats

Mei/juni 2018

Waar

Vancouver ( Canada ) – Vancouver ( Canada )

Opmerking:

Deze reis wordt uitgevoerd onder ANVR/SGR voorwaarden door TUI

TUI-Sender-Brand-betaReservering

 

 

COUNTRY BELEVEN EN WALVISSEN SPOTTEN IN CANADA

Tijdens deze 16 – daagse rondreis maakt u kennis met de fantastische natuurpracht van het westen van Canada. Vanuit Vancouver reizen we naar de Rocky Mountains. De rit naar Banff wordt onderbroken met bezoeken aan mooie watervallen, een wijnproeverij in de Okanagan Valley, een kaasboerderij met Nederlandse roots en natuurlijk de Nationale Parken zoals het Revelstoke en Glacier National Park. In Banff maakt u een uitstapje met de gondel naar Sulphur Mountain  en bezoeken we het mooiste meer van Canada Lake Louise. Via de Icefield Parkway rijden we verder naar Jasper waar we met een snowcoach de Athabasca gletsjer en de Glacier Skywalk gaan bezoeken. Vanuit Jasper gaan we richting Merritt  dat als de Countrymusic hoofdstad van Canada wordt gezien. Dan via Whistler en een vaartocht met de veerboot naar Nanaimo, waar we aanmeren op Vancouver Island. Hier maken we een cruise om walvissen te gaan spotten en op de oevers zullen we waarschijnlijk zeker zeeleeuwen en zeehonden zien in hun natuurlijke omgeving zien. Via Duncan met zijn vele totems, Chemainus met zijn beroemde muurschilderingen bereiken we dan de hoofdstad van Vancouver Island, Victoria. Als afsluiting van deze reis maken we nog een mooie vaartocht van Victoria naar Vancouver, waar we deze reis afsluiten.

De prijs voor deze 17 – daagse reis:

€ p.p. voor een 4 – persoonskamer
€ p.p. voor een 3 – persoonskamer
€ p.p. voor een 2 – persoonskamer
€ p.p. voor een 1 – persoonskamer

Reservering

Wat is er bij de reissom inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam – Vancouver v.v. met Air Transat
 • 14 hotelovernachtingen in de vermelde hotels of vergelijkbaar.
 • Verzorging op basis van Logies en ontbijt.
 • Vervoer per luxe touringcar.
 • Alle omschreven excursies.
 • Overtocht van Horseshoe Bay naar Nanaimo
 • Overtocht van Swartz Bay naar Tsawwassen.
 • Opvang van een lokale gids op de luchthaven van Vancouver naar uw hotel.
 • Lokale gids voor een sight seeing tour op dag 2 in Vancouver.
 • Begeleiding door deskundige Nederlandsprekende reisleiding vanaf dag 3 gedurende uw gehele reis.
 • Lokale taxen.
 • Voor iedere deelnemer een programmaboekje met een dag tot dag omschrijving

 

Reservering

 

 

HET REISPROGRAMMA

Dag 1 Amsterdam – Vancouver
We vliegen van Amsterdam naar Vancouver. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel.

Dag 2 Vancouver
In de morgen kunt u rustig herstellen van de vlucht. In de middag laten we ons verrassen door onze gids met een mooie stadstour. Denk daarbij o.a. aan Kitsilano Beach Point, Stanley Park, Coal Harbour, Capilano Suspension Bridge, Canada Place, Gas Town, Fort Langley China Town, Granville Island e.d.

Dag 3 Vancouver – Penticton
Vanuit Vancouver vertrekken we via de Trans Canadian Highway richting Hope en Penticton. In Chilliwack bezoeken we de Bridal Veil Falls. Daarnaast brengen we een bezoek aan Coquihalla Canyon Provincial Park in Hope. We overnachten in Penticton.

Dag 4 Penticton – Kolowna – Revelstoke
We verlaten Penticton en rijden naar de wijnstreek van Canada in Okanagan Valley. Hier zullen we een van de wijnhuizen voor een proeverij gaan bezoeken. Op onze verdere reis bezoeken we nog Gort’s Gouda Cheese Factory in Salmon Arm. Deze kaasboerderij is in 1983 opgericht door de uit Nederland geëmigreerde familie Gort. De overnachting is in Revelstoke.

Dag 5 Revelstoke – Banff
Na het ontbijt rijden we via het Revelstoke National Park en Dam naar het Glacier National Park waar we een adembenemend uitzicht hebben op de gletsjer. Via Rogers Pass, Yoho’s Natural park met de bekende brug over de Kicking Horse River bij Field. De overnachting is in Banff, waar we 2 nachten verblijven.

Dag 6 Banff
Deze dag maken we een rit met de Banff Gondola naar de Sulphur Mountain. Deze berg ligt in het hart van de Rocky Mountains en biedt een prachtig uitzicht over Banff en de omgeving. Ook Storm Mountain en Johnston Canyon staan op het programma. Deze dag wordt compleet gemaakt met een bezoek aan het met een turquoise achtig gekleurd water gevulde meer, Lake Louise.

Dag 7 Banff – Jasper
De Icefield Parkway is een van de mooiste wegen in Canada. Het natuurschoon spettert hier langs alle kanten uitbundig in de rondte. Watervallen, gletsjers en prachtige meren zijn er in alle vormen en maten aanwezig. En misschien spotten we nog wel een grizzly of zwarte beer die hier veelvuldig voorkomen. We bezoeken Peyto en Bow Lake. Op de Athabasca gletsjer maken we een rit met een snowcoach. Met deze snowcoach rijdt u onder begeleiding van een ervaren chauffeur de gletsjer op waar u uiteraard ook een uitstapje op kunt maken. We sluiten het bezoek aan de Athabasca gletsjer af met een loop over de Glacier Skywalk. We overnachten in Jasper, waar we 2 nachten verblijven.

Dag 8 Jasper ( vrij dag )
Deze dag is ter vrije besteding. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Jasper Skytram.

Dag 9 Jasper – Clearwater
We beginnen deze dag met een tocht door de Maligny Canyon. Er zijn diverse bruggen waarop u een prachtig beeld krijgt van deze onvoorstelbaar mooie en indrukwekkende canyon die goed begaanbaar is. De tocht wordt vervolgd naar het Rearguard Falls Provincial Park en Mount Robson, die met zijn 3954 meter de hoogste berg is in de Canadese Rocky Mountains. We overnachten in Clearwater.

Reservering

VAN DAG TOT DAG

Dag 10 Clearwater – Merritt
Op deze dag staan de Dawson en Helmcken Falls op het programma, waarna we onze reis vervolgen naar de Kamloops Cliffs. In Douglas Lake bezoeken we de gelijknamige Douglas Lake Ranch, die met zijn 75 medewerkers de grootst werkende ranch in Canada is. We overnachten in Merritt.

Dag 11 Merritt – Whistler
Voordat we Merritt, de countrymusic town van Canada, verlaten, bewonderen we eerst de prachtige muurschilderingen van de grote Country artiesten. Aansluitend brengen we een bezoek aan de Merritt Country Music Hal of Fame. Via de Thompson Canyon rijden we naar de plaats waar de Thompson River in de Fraser River uitmondt. We maken nog een korte stop in Lillooet, dat bekend is vanwege zijn verankering in de geschiedenis van de Gold Rush van 1860. We reizen verder naar Whistler dat bekend is vanwege de organisatie van de Olympische Winterspelen van 2010. We overnachten in Whistler

Dag 12 Whistler – Campbell River
Vanuit Whistler vertrekken we via de Sea to Sky Highway naar Horseshoe Bay. Uiteraard bezoeken we de aan deze highway gelegen Shanon Falls. In Horseshoe Bay schepen we in voor de prachtige overtocht naar Nanaimo op Vancouver Island. Vanuit Nanaimo rijden we door naar het McMillan Provincial Park waar we in Cathedral Grove de enorme Douglas dennenbomen, waarvan er sommigen al meer dan 800 jaar oud zijn, gaan bekijken. Voor de overnachting rijden we naar Campbell River.

Dag 13 Campbell River  – Victoria
In Campbell River schepen we in voor de Whale Watching. Naast de walvissen en mogelijk orka’s hopen we ook zeeleeuwen en zeehonden te spotten. We vervolgen de reis naar Chemainus dat bekend staat om zijn muurschilderingen de zgn. Murals. Deze zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Vanuit Chemainus gaan we in Duncan “ De Stad van de Totems “ de totempalen die veelvuldig in het centrum aanwezig zijn, bekijken. We vervolgen vanuit Duncan onze weg naar de hoofdstad van Vancouver Island, Victoria.

Dag 14 Parksville – Chemainus – Duncan – Victoria
In de morgen brengen we een bezoek aan de Butchart Gardens met zijn verzonken tuin, waarna we met de ferry vertrekken vanuit Swartz Bay naar Tsawwassen. De overnachting is in Vancouver.

Dag 15 en 16 Vancouver – Amsterdam
Na het ontbijt is er de transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

 

Reservering

 

Inbegrepen in de reissom aan entrée- en excursiegelden:

 • Capilano Bridge
 • Grizzli Winery’s Signature Tour and Tasting.
 • Gorts Gouda Cheese Factory Tour
 • Banff Gondola
 • Columbia Icefields Snow coach
 • Glacier Skywalk
 • Douglas Lake Ranch Tour
 • Merrit Country Music Hall of Fame.
 • Whale watching Cruise
 • Butchart Gardens
 • Banff National Park
 • Jasper National Park
 • Stanley Park.

Wat is niet inbegrepen in de reissom:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Gebruikelijke fooien ter plaatse
 • Reisverzekering werelddekking € 4,00 per dag + poliskosten
 • Annuleringsverzekering 5,5% + 21% ass.bel. + poliskosten
 • Alle overige, niet genoemde zaken

 Reservering

 

 

 •  Om organisatorische redenen kan van het programma worden afgeweken.